Hem » Långfärd, Löpsedel

Långfärd   Löpsedel

Eskader till Amazonas

8 oktober, 2012 – 11.14 Kommentarer inaktiverade för Eskader till Amazonas

Fransmännen gillar att göra lite annorlunda seglingar, och då gärna med metallbåtar eller katamaraner. Sedan 1990 har de gjort en eskader till Brasilien och Amazonas. Och du har möjlighet att följa med!

RIDS, eller Rallye Ile du Soleil (öarna i solen) startar i La Rochelle i Biscayabukten eller Marseille inne i Medelhavet och går sedan över Madeira, Kanarieöarna, Cap Verden, Atlanten och över Ekvatorn till Salvador de Bahia i Brasilien och sedan tar man sig upp längs kusten till Amazonas och går sedan 600 M upp i floden innan man avslutar i Afuá. Totalt drygt 6000 M under 6 månader med start i september 2013.

Båten måste ha en minsta längd på 30 fot (men 36 fot och en medelfart på 6 knop rekommenderas), har bra säkerhetsutrustning (enligt svenska krav) och barnfamiljer är extra välkomna.

Upplägget är detsamma som det mer kända ARC (Las Palmas – S:t Lucia i Västindien) men med ett femtontal stopp och många sociala sammankomster på olika platser. Är skolfranskan inte så bra behöver du inte oroa dig, arrangörerna ser till att det alltid finns engelsktalande personal med och flera engelska och amerikanska båtar har varit med de senaste åren.

Mer information: RIDS webbsida