Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Få segelbåtstillverkare på Båtmässan

29 januari, 2015 – 10.52 Kommentarer inaktiverade för Få segelbåtstillverkare på Båtmässan

Team_scaFörst ut i Norden under årets båtmässesäsong är Båtmässan i Göteborg som slår upp sina portar på lördag. Men den som hade hoppats på att hitta nya segelbåten på mässan har inte många alternativ att välja bland. Bland de stora segelbåtstillverkarna- och återförsäljarna är det bara Najad som deltar under mässan.

– Det finns alldeles för många mässor, man kan inte ställa ut på alla, säger Magnus Rassy, VD på Hallberg-Rassy.

– För oss är det mycket mer effektivt att ställa ut på en flytande mässa, det är mer lätthanterligt och de ligger oftast bättre i tiden. Vi har kört på det här i flera år, och nu har de flesta i branschen enats om att det är det bästa.

Båtmässan i Göteborg försöker nu istället sätta fokus på segling på andra sätt. Bland annat kommer man utse årets segelbåt. Och så blir det mycket fokus på Volvo Ocean Race.

– Vi rivstartar programmet på öppningsdagen den 31 januari med ett pass om Volvo Ocean Race generellt och SCA:s satsning i tävlingen, säger Bengt Wallin, affärsansvarig på Båtmässan.

Team SCA, som är den enda svenska båten, hoppas att Båtmässan ska fungera som en upptakt inför målgången av Volvo Ocean Race som sker i Göteborg i slutet av juni. Martin Strömberg, som seglar med kinesiska Dongfeng Race Team, besöker även han mässan för att berätta om tävlingens första två etapper och de kommande utmaningarna.

Kim Nordlund
redaktion@pakryss.se

, , ,