Hem » Nyheter

Nyheter

Familjekryssare vann berghårt extremlopp

1 juli, 2019 – 18.53 Kommentarer inaktiverade för Familjekryssare vann berghårt extremlopp

Löpning och cykling upp och ned för de brittiska öarnas tre högsta berg, och runt 400 sjömil segling på tre dagar. Multisportloppet Three Peaks Yacht Race avgjordes under juni, och trots flera på papperet snabbare båtar så vann besättningen på en Bavaria 36.

Förutom att bestiga de tre högsta bergen i Wales, England och Skottland går Three Peaks Yacht Race över de förrädiska sandreven vid Caernarfon Bar, runt Mull of Kintyre och förbi strömmarna i Corryvreckan. Totalt handlar det om nästan nio mil till fots och drygt sex mil cykling, förutom de runt 400 sjömilen som seglas mellan de tre länderna.

2019 års vinnare i monohull-klassen, ”The Dougie Dalzell Memorial Trust team”, seglade över mållinjen i Fort William, Skottland, efter två dagar, tjugotvå timmar och en minut. I en Bavaria 36.

– Detta bevisar att en vanlig kryssare kan vinna den här tävlingen, sade båtens ägare, Christopher Morris, i ett mediautlåtande vid mållinjen.

Besättningen lämnade bland annat en Reflex 38, Pogo 405 samt Beneteau First 40.7 i kölvattnet.

Det extrema multisportloppet har avgjorts varje år sedan 1977 och bland andra Robin Knox-Johnston har tidigare deltagit. De tävlande besättningarna består av fyra till fem personer, och minst två av dem måste klättra upp till toppen av bergen. Ingen motorgång är tillåten.

I årets tävling, den 42:a upplagan, deltog inga svenska seglare, så det är kanske dags att anmäla sig inför nästa års upplaga? Starten går 13 juni 2020 och anmälan görs på tävlingens hemsida, som går att hitta här.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , ,