Hem » Långfärd, Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Familjen Veber mot Kap Verde

6 november, 2016 – 08.34 Kommentarer inaktiverade för Familjen Veber mot Kap Verde

I dagarna kastar familjen Veber loss från Las Palmas mot Kap Verde. Målet på ögruppen är inte det mest vanliga för Atlantenkorsare, Mindelo, utan istället sandön Sal.

Familjen Veber mot KaribienMargareta och Thomas Veber träffades för första gången på St Lucia i Karibien. Året var 2000 och de hade just korsat Atlanten på varsin båt. Sedan dess har de fått barnen Mathilda och Troels, och familjen har hunnit segla en hel del tillsammans i Europa.
För att visa Mathilda och Troels var allt började har familjen bestämt sig för att segla till St Lucia tillsammans. I På Kryss instagramkonto har man kunnat följa överfarten från Spanien till Marocko och nu är det dags att lämna Kanarieöarna.

Familjens Allegro 30, Anna-Lisa, ligger i Las Palmas där den stora Atlanteskadern ARC:en också laddar upp. På söndagen lämnade den mindre gruppen ARC-seglare som tar vägen via ön Mindelo på Kap Verde. Men Veber startar lite senare och styr med Anna-Lisa mot sandön Sal.
– Vi stannar till i Mindelo som sista hamn innan överfarten till Karibien. Men först vill vi passa på att se Sal, hälsar Margareta Veber.

De sista dagarna på Kanarieöarna har familjen bunkrat mat och köpt de sista grejerna. Familjen rapporterar på På Kryss instagram (finns som app till mobilen) så länge täckningen räcker och efter framkomsten till Kap Verde.

LÄS MER: På Kryss instagram

LÄS MER: Familjens hemsida med blogg: SY Anna-Lisa

/Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , ,