Den 55-årige mannen var rejält berusad med 0,85 promille i kroppen när han körde in i en brygga vid Sunnanå hamn i Mellerud i somras. Nu har han dömts till fängelse. På midsommarnatten förra året gav ..." /> Fängelse för fyllefärd på Vänern | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Fängelse för fyllefärd på Vänern | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Fängelse för fyllefärd på Vänern

3 april 2023 – 11:31 Kommentarer inaktiverade för Fängelse för fyllefärd på Vänern
Fängelse för fyllefärd på Vänern

Den 55-årige mannen var rejält berusad med 0,85 promille i kroppen när han körde in i en brygga vid Sunnanå hamn i Mellerud i somras. Nu har han dömts till fängelse.

På midsommarnatten förra året gav mannen sig i väg i sin motorbåt utan lanternor och körde efter en vinglig färd in i en brygga med intilliggande båtar. När Kustbevakningen fick syn på honom och försökte stoppa båten vägrade mannen lyda order och försökte istället köra på deras vattenskoter.

Jakten pågick i hög fart i nästan en timme innan mannen till slut gav upp när han fick bensinstopp. Då hade 55-åringen flera gånger varit nära att köra på grund eller till och med upp på land. 

Nu döms mannen till två månaders fängelse för grovt sjöfylleri och grov vårdslöshet i sjötrafik, rapporterar Sveriges Radio Väst. Mannen har erkänt brottet.

Foto: Kustbevakningen