Förra året minskade Sjöfartsverkets räddningsinsatser med 8 procent. De flesta av insatserna som genomfördes berörde fritidsbåtar. Genom att planera resan, se till att båten är i trim och alltid använda flytväst minskar risken för att ..." /> Färre sjöräddningsinsatser 2019 | På Kryss Färre sjöräddningsinsatser 2019 | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Färre sjöräddningsinsatser 2019

11 februari, 2020 – 13.54 Kommentarer inaktiverade för Färre sjöräddningsinsatser 2019
Färre sjöräddningsinsatser 2019

Förra året minskade Sjöfartsverkets räddningsinsatser med 8 procent. De flesta av insatserna som genomfördes berörde fritidsbåtar. Genom att planera resan, se till att båten är i trim och alltid använda flytväst minskar risken för att en olycka ska inträffa.

Sjöfartsverkets räddningsinsatser minskade med 8 procent förra året och juli månad stod för den största minskningen med hela 24 procent. Totalt gjordes 1 134 insatser under året. Merparten berörde olika typer av fritidsbåtar, följt av handelsfartyg och nödställda utan egen båt.

– Sommarmånaderna innebär högsäsong för våra sjöräddningsinsatser och går också hand i hand med fritidsbåtssäsongen. För att undvika risken för obehagliga händelser ute till sjöss är det viktigt att planera resan i god tid. Säkra därför upp att båten är i trim och använd alltid flytväst, säger Annika Vestergård, Sjöfartsverket.