Hem » Nyheter

Nyheter

Fille och Cilla tar över efter Pille Repmakar’n

29 november 2012 – 09:00 Kommentarer inaktiverade för Fille och Cilla tar över efter Pille Repmakar’n

Pille Repmakar’n, som egentligen heter Sven-Erik Andersson och har fyllt 78 år, har gått i pension efter 36 år som egenföretagare och nu sålt sin verksamhet till Fredrik Tevell, som har sålt annonser för På Kryss och Cecilia Johansson som är lärare på träbåtsbyggarlinjen på Skeppsholmens Folkhögskola. Cecilia har dessutom gått som lärling hos Pille under sju år och kommer att jobba deltid i tampverkstaden.

Fredrik som i normala fall är stor entusiast av klassiska båtar, går just nu som lärling hos Pille för att lära allt som går om sjömaning, sjömansarbeten och olika användningsområden för tågvirke ombord. Det är inte bara klassiska material som gäller.

En satsning ska också göras på att sälja moderna rep, skot och linor till nya plastbåtar. Det ska också utföras splitsning och ändstyckspressningar som Pille gjort tidigare.

Från årsskiftet tar Fredrik och Cecilia över och kommer att ha öppet fem dagar i veckan.

Uppdaterad 6 december: Pille ringde och meddelade att han möjligen inte kommer att sälja sin verksamhet som rapporteras här ovan. En del är osäkerheten med hyrorna för lokalen i råseglarhuset, där Statens Fastighetsverk kräver kraftiga höjningar, vilken inte den lilla verksamheten skulle klara enligt Pille.

En uppdatering kommer efter nyår.