Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 19

18 juli, 2014 – 22.49 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 19

fingal14_18juliDe senaste dagarna ombord på Fingal har bestått av bikinisegling, solkräm, smörgåsar med messmör, styrmansschema och många segel.

Vi var uppe med tuppen imorse kan man säga. Egentligen skulle vårt alarm gå klockan sju men det gick klockan åtta så vi åt frukost på havet. En så kallad ”flygande frukost” som vi på Fingal säger.

Vi seglade från Byxelkrok på Öland till Klintemåla söder om Västervik i en solig slör som emellanåt förvandlades till läns. Det blåste inte så mycket men vi kom fram i god tid ändå.

Sen vår ankomst har vi hunnit tvätta båtens utsida medan vi badade i det för en göteborgare alldeles för söta vattnet och grilla en mysig middag med Micke och Lotta innan myggen kom och attackerade oss. Vi har dessutom ätit Sagas födelsedagstårta som trots inköpandet för fyra dagar sen inte hann bli klar förrän idag i och med att vi har seglat solo utan vår följebåt de senaste tre dagarna.

Planerna för morgondagen är att åka till Västervik och eftersom vinden ska vända klockan tolv ska vi gå upp tidigt för att hinna segla i den bra vinden. Imorgon ska vi alltså verkligen upp med tuppen klockan sju.

Godnatt från Fingalsbrudarna!

Hanna