Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 22

21 juli, 2014 – 21.47 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 22

fingal14_20juli2Dagens ilands-problem var att segla i nio timmar utan musik.

Eftersom att vi nu ska ligga i ute-hamnar utan el så måste vi spara på alla batterier som vi kan. Plottern på Ipaden ska bara användas när det behövs, vi får effektivisera vårt skrivande så att datorerna inte laddar ur och värst av allt kan vi inte spela musik under seglingen.

I morse lämnade vi hamn runt tiotiden. Vi hade sedan en nästan konstant kryss i nio timmar där vi började med att dra det första revet eftersom vi inte använde klyvaren.

Vi tittade avundsjukt på mötande båtar som hade slör och läns. Men som Micke säger, ”Det är under kryssen man blir en bra seglare”.

Eftersom vi inte hade någon musik så fick vi underhålla oss på andra sätt så vi navigerade en hel del (inte för att vi hade så mycket val), sjöng och vinkade till båtar. Vi fick tips från en seglare i Kalmar att räkna vågor men det är svårt att göra när man går inomskärs. Där räknar vi istället prickar och skär.

Det här stället är helt fantastiskt, det insåg vi redan när vi åkte in. Det finns kanoter och optimister att låna för kryssarklubbsmedlemmar och till vår stora förvåning finns till och med WIFI.

Vi hade velat utforska, segla optimist, ro i roddbåtar och prata med människor men allt det får vänta tills imorgon-bitti. Under kvällen har vi skrivit en del och efter den här väldigt soliga dagen bör vi nog sova.

Godnatt från tre solkyssta seglare!

Hanna