Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 25

24 juli, 2014 – 23.17 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 25

fingal14_24juliNu är det bara nio dagar kvar. Nio dagar kvar av kylskåp i durken, av sena skrivkvällar, av burkmat inplanerat tre dagar fram i schemat, av navigering runt alla grund och bränningar på ostkusten och av en tillvaro som är precis som sommaren ska vara.

Allting känns som en nedräkning. Idag skrev vi en sista inköpslista (tror vi ja), storhandlade för sista gången under ett snabbt stopp i Arkesund och ska snart börja skriva på den fjärde artikeln av fem.

Att tiden bara har runnit iväg har gjort oss väldigt effektiva. Idag lämnade vi Harstena efter att vi ätit frukost och satte alla segel mot Arkesund.

Vi läste böcker, navigerade, solade, plattlänsade, saxade fock och klyvare, lyssnade på Disneymusik och hällde hinkar med vatten över oss själva för att motverka kroppstemperaturen som direkt skjuter i höjden när solen ligger på bakifrån, helt oskyddad av segel.

När vi kom fram hit till Snedvik var det dags för ett bad i havet som just då var hyfsat fritt från alger och en lyxmiddag med Pulled Pork-Tacos på klipporna framför solen som höll på att bli solnedgång.

Vi har även blivit serverade jordgubbar med mjölk och kaffe ikväll innan det blev dags för ännu en sen skrivkväll. Men nu är det bara nio sådana kvar och det är nästan så att jag inte vill gå och lägga mig.

Godnatt från reportrarna!

Hanna