Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 28

27 juli, 2014 – 23.32 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 28

DSC00947I morse var en sådan helgmorgon som man har hemma. Efter väderleksrapportens lovade regn lade vi oss inne i båten för att skriva artiklar och läsa. Jag satt med en kopp te och läste Sven Yrvinds bok ”Med Bris mot Kap Horn” ända tills det var dags för lunch.

Anledningen till den här lugna morgonen var att vi bestämt oss för att stanna här på Broken ännu en natt för att få klart artikel tre och få lite mer tid att utforska ön.

Medan vi sedan satt och åt lunch kom det inseglandes en vacker träbåt som visade sig vara en Neptunkryssare. Ombord var 18-åriga Tobias med sin vän Johannes. ”Jag är bara ute och driver, vi stannade bara här för att äta lunch” berättar Tobias när vi undrar vart de är påväg. De skulle just lägga loss när vi kom fram. Båten är lånad av en kompis. ”Han har för många båtar så han kan låna ut dem” skrattar Tobias.

Det är alltid roligt att träffa andra unga som seglar själva eftersom det är ganska ovanligt. De flesta på sjön är äldre än oss och blir fascinerade när de upptäcker att unga klarar sig själva. Idag träffade vi en 11-åring som reagerade så. ”Kan man segla utan föräldrar?”

Vi gick en promenad runt ön och eftersom det är så varmt och det inte fanns några alger så var jag tvungen att bada. Det är så kvavt i luften här och därför så badar vi så ofta vi kan. Under natten är det värst för då kan vi inte ha öppet på grund av myggen. Lösningen blir att sova utan sovsäck.

Som sagt var det en helgmorgon i morse och därför har hela dagen känts väldigt avslappnad. Vi kom nyss tillbaka ifrån att ha varit borta vid bastun och badplatsen och svettat av oss. Nu ligger jag här i förpiken och skriver. Idag har vi varit här i exakt fyra veckor och det kommer vi ihåg eftersom vi roterar kojer varje söndag. Om en vecka är det här inte vårt hem längre. Jag börjar få lite avskedsångest.

God natt från Broken och Fingalsbrudarna!