Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 31

30 juli, 2014 – 22.22 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 31

fingal14_30juli3Tjena mittbena vilken konstig dag det har varit. Beslutsångest och oklara planer har tapetserat väggarna i det rum som kallas vår dag. Mitt i rummet satt vi ombord på Fingal och åt nudlar med makrill i tomatsås till lunch.

Nu när jag sover i förpiken så kan jag kolla vädret bara genom att öppna ögonen på morgonen. Direkt när larmet gick vaknade jag och strax därefter hör jag Emelies trötta morgonröst fråga ”Hanna, vad är det för väder ute?” Just i den stunden var vädret som det ser ut på SMHI:s väderrapport de dagar det är mulet med lite sol. Fluffiga moln med en liten sol som skymtas i bakgrunden.

Jag svarade och trodde att vädret skulle hålla sig så. Men sedan har vädret växlat från stekande sol till spöregn och sedan varit upp och ner hela dagen. Vinden har gjort detsamma. 10m/s blev till 4m/s som sedan blev till 1m/s när vi gick igenom Dragets Kanal.

Vi blev tipsade om den här kanalen av Jan Peter och Dordi Falk som vi träffade på Broken. Kanalen är sprängd och det gäller att hålla sig i mitten för att inte gå på grund.

Dagen planerades efter väder och vind och med ambitionen att gå igenom Dragets Kanal. När vi till slut bestämde oss för att åka efter lunch och ta vinden som den kommer så rev vi beslutsångesten och de oklara planerna från våra väggar och blev fria seglare.

Nynäshamn var nästa mål efter kanalen och här vi ligger vi nu tryggt förtöjda inför fronten som ska passera i natt.

Godnatt från tre fria seglare!