Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 2

1 juli, 2014 – 21.36 En kommentar

DSC07969Idag har vi satt upp alla seglen och seglat för första gången! Det var väldigt spännande, men det kommer nog att ta ett tag innan man har full koll på alla repen och hur allting fungerar.

Micke var med oss på båten och hjälpte oss hålla reda på vad som behövde göras. Han verkade vara väldigt lugn men jag tror att jag inte var den enda av tjejerna som var nervös…

Det blåste upp till 10 m/s i byarna och det gungade lite grann så det var skönt att komma in i hamn. Vi kom fram till Simrishamn omkring halv tre och gjorde oss redo för att gå in till stan och bunkra.

Det är en stor hamn och en mysig liten by, många pittoreska små hus med ros-beväxta färgglada väggar. Vi vandrade omkring en sväng efter middagen och pratade lite med folk som promenerade förbi. Det var en väldigt skön stämning i hela byn, folk var glada och myste i kvällssolen och gladdes åt att regnet som kom en skvätt under eftermiddagen hade släppt.

Det var allsång i parken i och musiken ekade genom hela byn. Allsång i Brunnsparken i Simrishamn är en trevlig sommartradition och det är många som samlats på bänkarna och sitter och sjunger med.

Nu sitter alla med solbrända kinder i Mickes båt och klapprar på datorerna, trötta efter en dags arbete. Det ska bli skönt att krypa ner i båten nu!

Emelie

En kommentar »

 • Mats Berggren skriver:

  Kul att höra att det går bra för er. Båten ser fin ut med seglen på!

  Hur gick det att lägga till?
  Hur seglade hon? Lutade det mycket?
  Åt ni lunch under gång? Vad blev det?
  Sover ni bra? När kommer de rena kläderna ta slut?
  Vem är bäst på att trimma segel?

  God tur!

  Mats