Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På kryss med Fingal- Dag 3

2 juli, 2014 – 21.35 Kommentarer inaktiverade för På kryss med Fingal- Dag 3

BloggenbildUnder dagens seglats har det blåst allt från 1m/s till 8m/s.

Vi var uppe med tuppen (enligt oss i alla fall) kl.6.15, men på grund av alla förberedelser inför seglingen kom vi inte iväg för än 7.30. Det finns alltid något att fixa eller pyssla med, men när gör det inte det på sjön? Vi drog fram och förberedde klyvaren (ett av seglen), tätade med gorilla tejp där masten går ner under däck, satte dit nya skotpunkter, med mera.

Seglingen började lugnt och fridfullt med frukost på vattnet. Målet var att hinna i hamn innan ovädret som följde oss hack i häl hann ikapp. Detta lyckades tyvärr inte och när vinden blåste upp blev det en överrakning och kaus när vi skulle ta ner klyvaren, som hade förkorta skot. Men med ett multiverktyg i flytvästen kunde vi snabbt skära av skotet och allt var än en gång frid och fröjd.

Efter detta lyckades vi ta oss ur ovädret, men hade både blixtar på nära håll och en tromb (kraftig vindvirvel) på långt. Man kan verkligen säga att det var tur att vi åkte så tidigt som vi gjorde. Resan tog totalt sju timmar och seglades från Simrishamn till Åhus där vi nu ligger i hamn. Till middag blir det köttbullar och makaroner.

Ha en bra kväll, Saga