Det är precis så här det ska vara. Idag hade vi sovmorgon, det var första gången jag vaknade av mig själv sen jag kom till Fingal. Vaknade till en varm och solig morgon på vackra Hanö. ..." /> På Kryss med Fingal – Dag 5 | På Kryss På Kryss med Fingal – Dag 5 | På Kryss
Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 5

4 juli, 2014 – 22.41 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 5
DSC08377-2

DSC08377-2Det är precis så här det ska vara.

Idag hade vi sovmorgon, det var första gången jag vaknade av mig själv sen jag kom till Fingal. Vaknade till en varm och solig morgon på vackra Hanö. Vi gick på fotoutställning på ett litet Museum i hamnen och gick vidare ut på en lång promenad runtomkring ön. Vi såg Dovhjortar springa fritt på en äng, mörka grottor, den starkast lysande fyren på Östersjön och ett märke i en bergvägg efter en drake som kraschat på ön.

Hanö är en gammal fiskarö så det känns väl inte allt för konstigt att det otroligt mycket myter, sägner och legender om ön. Den mest kända är den om draken som brukade flyga mellan Tjärö och Hanö på två vingslag men som blev bländad av det starka ljuset från fyren och flög rakt in i bergväggen.

Till lunch åt vi frasiga våfflor med sylt och grädde på den mysiga hembygdsgården. Efter detta tyckte Saga och Hanna att vi borde bada. Jag höll inte med. De struntade fullständigt i vad jag tyckte och hoppade glatt i det 16-gradiga vattnet. Vi lämnade sedan Hanö klockan fyra och hade en helt fantastisk slör i stekande sol hela vägen fram till Karlshamn.

Det är precis så här det ska vara.

Emelie

Ps. Vi har skaffat ett Instagramkonto! Följ Fingalsbrudarna! Ds.