Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal: Dag -2 Tillbaka på varvet

28 juni, 2014 – 07.21 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal: Dag -2 Tillbaka på varvet

gudhjemEfter tre härliga dagar på Bornholm, så kom vi ganska sent fredag kväll tillbaka till Skillinge för att beta av en att-göra-lista med 14 punkter för Fingal.

Överst på listan är främst att hitta ett bra sätt att få dit de runda ventilerna så att de håller både isolering och garnering på plats plus, att det ska bli vattentätt för regn och stänk utifrån.

Det visade vara lite klurigare än vi först trodde, eftersom det är så många ingående delar med; 8 mm GRP i överbyggnadens eget material, sedan 25 mm isolering (Sensatén, liknar liggunderlag) och på insidan också en garnering i 6 mm lönn. Klurigheten ligger i att vi inte har någon bra jigg för att borra exakta vinkelräta hål genom alla dessa lager.

Fingal sjösattes under torsdagen och flyter nu stolt i sliprännan nedanför Skillinge båtvarv. Som förra gången slås man av hur mycket mindre hon verkar i vattnet mot när hon står på land. Skrovet är helt svart (rollad Double Coating) och däcket är just nu snövitt, men ska få en mer halkskyddad yta snart. I sittbrunnen blir det kork som ska göra det varmt för rumpan att sitta långa dagar.

I morgon söndag börjar ungdomar som ska vara med som besättning – Emelie, Hanna och Saga – att anlända. På måndag klockan 10 startar vi ”på riktigt”, med att göra säkerhetsgenomgångar och så ska vi rigga båten tillsammans för att lära var alla linor sitter – för det är ganska många. Men både Hanna och Emelie är vana skutseglare och tycker möjligen att riggen är lite liten jämfört med vad de är vana att segla …

Vi ser fram emot att välkomna dem. Deras uppgift är både att upptäcka Sverige och förhoppningsvis uppmuntra fler ungdomar till aktivt båtliv. Det är dock långt från någon semester de är ute på, de ska planera in besöksvärda platser, intervjua människor, skriva artiklar, göra videoinspelningar och samtidigt tala om vad Kryssarklubben står för.

Följ dem här på bloggen under juli!