Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Fingal: 56 dagar i en plåtbåt

26 maj, 2013 – 05.32 Kommentarer inaktiverade för Fingal: 56 dagar i en plåtbåt

skrgrdstrvrn_25_kabinI sommar ska redaktör Micke Westin tillbringa åtta veckor i en aluminiumbåt svetsad i Polen och inredd i Nynäshamn; en Skärgårdsströvare 24C. Den blir följebåt till Fingal, som ska seglas av På Kryss sommarjobbande ungdomsreportrar.

Bakom idén med Skärgårdsströvaren står fotografen och författaren Sören Colbing, som hela sitt liv tillbringat långa perioder i våra skärgårdar, ofta i en jaktkanot. Han har tagit fram både en 32-fotare för den stora familjen och en mer kompakt 24-fotare. Dessa testades förra sommaren av På Kryss, även om den artikeln inte publicerats ännu.

En nyhet är att Skärgårdsströvaren kommer med en liten hytt som har plats för ett par stolar, ett litet pentry och två soffor som går att förvandla till ytterligare en dubbelkoj förutom den som finns under fördäck. Ett litet bord ska fungera som mat/skrivbord och här ska både artiklar och bloggar skrivas under resan.

Båten är under byggnad i Gdansk men kommer till Nynäshamn i början av juni 2013 för att få inredning och utrustning hos Nynäsbåtar, för att vara klar den 15 juni när Fingal ska avsegla.

Från och med nu kommer löpande rapporter att komma. Förutom från ungdomarna på segelbåten Fingal, så också från en medelålders redaktör på en lite annorlunda motorbåt.