Dagen började med ett dopp. Eller egentligen inte ett helt dopp, ett halvt dopp. Och egentligen inte så mycket ett dopp som ett väldigt ofrivilligt fall. Kort sagt, jag skulle hänga upp tvätt på tork och ..." /> På Kryss med Fingal – Dag 11 | På Kryss På Kryss med Fingal – Dag 11 | På Kryss
Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 11

10 juli, 2014 – 22.34 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 11
DSC09089

DSC09089Dagen började med ett dopp. Eller egentligen inte ett helt dopp, ett halvt dopp. Och egentligen inte så mycket ett dopp som ett väldigt ofrivilligt fall.

Kort sagt, jag skulle hänga upp tvätt på tork och halkade i med halva kroppen. Det såg nog ganska lustigt ut men det gjorde rätt ont. Nu har jag ett relingsformat blåmärke längs ryggen.

Efter att chocken från det plötsliga badet hade släppt och väderrapporten diskuterats flitigt bestämde vi oss för att inte kryssa i 4-5 timmar utomskärs till Utklippan utan istället köra motor inomskärs ett tag och sen få en kort slör till ett liten hamn som heter Torhamn (inte huvudstaden på Färöarna utan ett annat ställe). Det gick fint, det var väldigt varmt och soligt och det guppade inget alls vilket var en väldigt skön omväxling. Det var lite trist att köra motor så länge med det var så smala farleder vi skulle ta oss igenom på sina ställen så det skulle ha blivit för omständigt att kryssa hela vägen.

När vi kom till Torhamn hoppade vi nästan direkt ner i följebåten och stack iväg till Utklippan. Vi hade ju lovat att stanna där och skriva lite om stället och Micke hade ett litet uppdrag där också så vi var ju nästan tvungna att komma dit. Det verkade inte som att vinden skulle vända någon gång snart så att vi skulle kunna segla dit så det fick bli så.

På Utklippan blåste det väldigt mycket och var väldigt soligt. Vi träffade Conny som sköter nästan allt underhåll på ön och Cafét/restaurangen. Han var väldigt trevlig och pratglad och gav oss en liten rundtur. Jag visste ingenting om Utklippan sen tidigare så det var jättekul, vill ni veta mer om det så får ni läsa artikeln i september!

Vid klockan 18 höll Saga på att dö av hunger (vår lunch idag var varsin dubbel ostmacka och ett litet paket russin) så vi bestämde oss för att äta middag på Connys restaurang. Jag fick grillad kyckling och potatisgratäng. Det var det bästa jag ätit på ett tag. Jag vill inte tala ont om vår matlagning (mest för att jag själv inte står för särskilt stor del av den, jag är ingen mästerkock direkt), jag tycker faktiskt att vi klarat oss väldigt bra. Men det var riktigt gott, och jag blev väldigt mätt.

Nu är jag trött och solbränd och ska sova som en sten har jag bestämt, godnatt!

Emelie