Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På kryss med Fingal – Dag 12

11 juli, 2014 – 22.37 2 kommentarer

bloggengcxjDagen började 8.00 som vanligt, fast idag med dåliga nyheter. Det blåste mycket och åt alldeles fel håll, vilket betydde att vi nu var inblåsta. Detta firade Emilie med att sova, Hanna med att ”diska” i tre timmar och jag med att skriva om den senaste hamnen.

Efter lunch bestämde vi oss för att utforska stället vi är på, nämligen Torhamn. Stället som vi trodde var ganska tråkigt visade sig bära på många hemligheter. En av hemligheterna var en honungsgård som vi självklart var tvungna att besöka. På honungsgård träffade vi Ulla och Kjell Carlsson som drev hela stället. De hade även en liten affär där de sålde massa olika saker med honungsinfluenser, så vi passade alla på att köpa massa honung.

När vi frågade Ulla och Kjell vad man kunde göra mer i Torhamn fick vi svaret att vi skulle gå bort och kolla på hällristningarna, men eftersom det var en bit att gå fick vi skjuts. Kan man vara snällare?

Till middag lagade vi kycklingwok, vilket tog en evighet på grund av den dåliga spisen. Efter detta var det äntligen dags att täta fönstren, vilket togs tills nu, alltså sent.

Ha en bra kväll, Saga

2 kommentarer »

 • Micke skriver:

  Vi på Skärgårdsströvaren träffade Ellen i Mönsterås där hon nu jobbar på turistbyrån. Jättekul att träffas igen och ta en päronbiskvi på Torgcafét!

  Fingal gick på Ölandssidan och hade därför inte möjlighet att komma över – men vi berättade om alla uppgraderingar som årets besättning kunde njuta av ;-)

  /Micke, red

 • Ellen skriver:

  Hej!

  Jag seglade med Fingal förra året och det är superkul att följa det här året, hoppas bara ni får bättre vindar snart. :) Om ni har lust/tid är ni väldigt välkomna till Mönsterås gästhamn, där jag jobbar. Jag bjuder på kaffe! Jättefin gästhamn (det finns kök!), plus så hade det varit kul att se Fingal igen, haha.

  Lycka till med allt och ha det så roligt!

  Ellen