Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 13

12 juli 2014 – 22:02 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 13

fingal14_12juli3Idag har varit en blöt dag. Konsekvenserna är att vår oboy nu är slut, våra stövlar och seglarjackor blöta både inuti och utanpå och vår båt ren och dekorerad.

I dag hade vi planer på att stanna i Torhamn. Jag blev förvånad över morgonens sol eftersom prognosen hade lovat regn. Under den rutinmässiga frukostframplockningen hände det oväntade och förändrade hela vår morgon. Emelie spillde ut kokande vatten . När vattnet sipprade ner i kölsvinet så behövde vi torka av den blöta maten och det drog uppmärksamheten till utrymmet längst ner i kölsvinet där vi aldrig har städat.

När vi ”ändå hade durkarna uppe” så tyckte alla andra att det vare en bra idé att låta mig torka ur kölsvinet. Efter en frukostpaus så tyckte vi att det var så självuppfyllande att städa så vi drog en runda på däck, i sittbrunnen, och till och med på överbyggnaden. Hade det inte varit för Emelies lilla olycka så hade vi inte haft en städdag utan en lugn morgon med mycket skrivande.

Nu fick vi skriva på eftermiddagen istället då det började spöregna vid 3-tiden. Vi hade dessutom pyssel och gjorde porträtt på varandra som nu hänger på väggen, och vänskapsarmband som vi har på oss. Vi drack te och gick ut och badade i regnet.

Idag har alltså varit en blöt dag. Regnet smattrar medan jag skriver och låter som tangentslag. Nu hoppas vi bara att gårdagens fönstertätningar håller och att vi inte vaknar helt dygnsura!

God natt från en blöt båt!

Hanna