Idag har vi seglat i regnet. Det var sådär semi-kul. Det började regna igår klockan 15:30. Det slutade inte förrän idag klockan 17 ungefär. Att vara på båt när det regnar kan ofta vara ganska mysigt ..." /> På Kryss med Fingal – Dag 14 | På Kryss På Kryss med Fingal – Dag 14 | På Kryss
Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 14

13 juli, 2014 – 23.44 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 14
IMG_5774

IMG_5774Idag har vi seglat i regnet. Det var sådär semi-kul.

Det började regna igår klockan 15:30. Det slutade inte förrän idag klockan 17 ungefär. Att vara på båt när det regnar kan ofta vara ganska mysigt och behöver inte alls vara ett problem. Problemen börjar däremot uppstå när det inte är torrt inne i båten för det läcker in och regnkläderna vi har inte kan torka för vi har ingenstans att ha dom inne i båten så de får ligga på taket under presenningen men den håller inte heller tätt så allting blir bara blötare och det bildas sakta men säkert en liten sjö inuti min stövel. När vi sedan går upp på morgonen (vi fick sovmorgon så vi sov till 9, i vanliga fall under sommaren brukar jag inte vara uppe före 11) och ska ta på oss för att segla iväg är allting blött och kallt och alla blir på sådär lagom glatt humör.

Seglings-mässigt så var det en hyfsat bra tur. Vi seglade ifrån Torhamn till Kristianopel och hade slör/läns för mesta delen av turen och vid slutet blåste det rätt rejält och vi seglade i 5,8 knop med bara focken uppe.

När vi kom fram var så klart allting blött och det första vi gjorde var att leta upp ett torkskåp. Det fanns i hamnen! Det var dessutom gratis så vi slängde i halva garderoben och sprang runt på bryggan i löpartights och lånade tjocktröjor. Till middag blev det korv stroganoff (diskussionen går fortfarande kring hur detta ska uttalas, stockholmaren och göteborgarna har vitt skilda åsikter) och ris.

På kvällen spelades det frågespel med allvetaren och På Kryss-redaktören Micke och till sist sattes presenningen upp i förberedelse för ännu en regnig natt.

Svensk sommar.

Nu är jag trött, allting är blött.

Godnatt, Emelie.

Just det, jag glömde säga hur det gick på foto-tävlingen vi hade på Tjärö! Jag vann. Jag fick en chokladkaka. Sweet victory.