Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 15

14 juli, 2014 – 21.54 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 15

14När vi la loss från hamnen i Kristanopel idag fick vi många långdragna blickar efter oss. Det var till och med en man som frågade om vi skulle klara av vinden och fortsatte sedan med att det blåste runt 11- 12 m/s utanför hamnen. Visst blåste det, men det var inget som vi inte klarade av. Vi guppade fram hela vägen till Ekenäs på bara focken och höll då en hastighet på 5 knop i snitt.

Väl framme blåste det rätt in i hamnen, tilläggningen som vi fångade på film blev väl lite stressig men slutade bra. Bojen som låg otroligt långt ut krävde tre förtöjningsrep för att den skulle räcka till båten, tur att man är bra på att knyta skotstekar.

Nu var det dags att gå ut och utforska Ekenäs, detta gick inte så bra eftersom vi konstaterade att i Ekenäs så fanns absolut inget ting. Därför bestämde vi oss för att gå till en närliggande by som hette Kolboda eftersom att de där skulle ha restaurang och även visa barnfilmen Turbo. Att gå till Kolboda trodde vi skulle ta en halvtimme, en kvart, detta påstående var tyvärr fel. Det tog runt två timmar att gå dit och när vi var framme var vi dyngsura. I Kolboda möts vi av tråkiga nyheter, restaurangen har inte öppet på måndagar. Trötta och kalla tog vi inte detta bra, men film fick vi i alla fall.

Hemvägen blev lite av ett äventyr eftersom vi bestämde oss för att gena över allt vi tidigare gått runt. Vi gick både förbi majs-och vetefält, undvek tistlar och klättrade över gärdsgårdar. Detta resulterade i att hemvägen bara tog en timme, vilket var superskönt.

Nu ska vi äta kvällsfika/middag.

Ha det bra, Saga