Vi hade bestämt att vi skulle gå upp klockan 8 på morgonen, som nästan varje dag. Som nästan varje dag så hände inte så mycket innan kvart över ungefär, då Micke kom och knackade högt ..." /> På Kryss med Fingal – Dag 17 | På Kryss På Kryss med Fingal – Dag 17 | På Kryss
Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 17

16 juli, 2014 – 22.47 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 17
DSC09542_lowres

DSC09542_lowresVi hade bestämt att vi skulle gå upp klockan 8 på morgonen, som nästan varje dag. Som nästan varje dag så hände inte så mycket innan kvart över ungefär, då Micke kom och knackade högt på sidan av båten.

Det var dags för morgonmöte. Vi måste bestämma vart vi ska åka. Vi bestämde oss för att Sandvik på Öland verkar vara ett lämpligt resmål. Vi kommer iväg omkring halv 11. Vi är inte de snabbaste fiskarna i strömmen på morgonen.

Det är en otroligt fin dag. Solen skiner och vinden blåser lagom mycket och snett bakifrån så vi kan ligga på en läns/slör-bog hela vägen. Vi fick höra att det skulle blåsa upp mot 8-9 fram på eftermiddagen så vi satte ett revat storsegel för säkerhets skull. Det är ca 27 distans från Kalmar till Sandvik och skulle ta omkring 5 timmar tänkte vi. När klockan är omkring två märker vi att vinden inte alls ökar utan snarare mojnar. Så vi tar bort revet på storen och sätter klyvaren. Med alla segel uppe gör vi 4-5 knop i ungefär 3-4 m/s

Det var en väldigt stekig segling. Vi turades om att styra och sola. Jag fäste selen vi använt för att klättra i masten på änden av bommen och hängde där en stund och badade benen. Hanna prövade också på och tyckte det var jättekul.

DSC09631_lowres

Vi hade lagt till i Sandvik klockan 18 och var väldigt hungriga. Till middag serverades panerad fisk och cous-cous med god sås och äpple-saft. Supergott och lättlagat.

På kvällen köpte vi kulglass och såg på solnedgången på stenstranden. En helt okej dag.

Godnatt önskar Fingalsbrudarna!

Nu ska vi sitta och skriva i några timmar…