Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 18

17 juli, 2014 – 18.12 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 18

bloggen18Denna dag har varit väldigt varm, med en konstant blå himmel och tyvärr inte så mycket vind.

När vi vaknade i Sandvik åt vi frukost i hamn och sedan gick vi iväg till en stor väderkvarn som ligger supernära hamnen. Det var en så kallad Holländare och var den största och bäst bevarade i norden. Vi gick upp i kvarnen och tittade oss omkring. I kvarnen hade nästan alla besökare som varit där skrivit sitt namn och årtal någon stans i kvarnen. Vi bestämde oss att vi skulle bidra till samlingen namn och skrev Fingalsbrudarna på en pelare. Om ni är där någon gång kan ni ju försöka hitta det.

När vi besökt kvarnen skulle vi bara göra en annan sak innan vi åkte. Igår när vi seglade in i Sandvik såg vi ett väldigt konstigt litet hus på stranden byggt i sten. Alla tre undrade vad det var för litet udda hus och det var värt att undersöka. När vi kom fram var huset låst och vi vet fortfarande inte vad det var, men det stoppade oss inte för att ta en gruppbild i reflektionen i rutan.

Efter detta var det dags att åka, resans mål idag var Byxelkrok. När vi kommit ut ur Sandviks hamn möttes vi av något oväntat, det var vindstilla. Detta är något vi ännu inte på våran resa hade upplevt och efter att ha seglat i minst 5 m/s varje dag så var stiltje lite oväntat.

Vi ryckte på axlarna och hissade alla segel och försökte segla ändå, det kändes som om vi backade. Så vi satte på motorn på lägsta farten som hjälp. Som tur var kom vinden fram igen efter att halva resan var avklarad. Då hade vi precis kört för bi Blå jungfrun, som är en väldigt underlig ö som ligger utanför Ölands kust.

Nu är vi framme och håller på att steka pannkakor. Efter maten ska vi antagligen gå på upptäcktsfärd i Byxelkrok.

Ha det bra, Saga