Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 23

22 juli, 2014 – 16.00 En kommentar

fingal14_23juli3Det var 10 år sen jag seglade en sån här, jag kommer inte ens ihåg var alla snörena ska va! Aja, jag gissar väl på någonting och hoppas att det ser ut som att jag vet vad jag gör.

Vi låg i Stugvik på Stora Alö i morse. Det är ett av Kryssarklubbens uthamnar och man får gärna låna några av deras småbåtar.

Vi hade bestämt oss redan när vi kom dit igår kväll att vi skulle låna tre optimister på morgonen och segla lite, kanske köra ett race. Så efter frukosten började vi med att vända rätt på båtarna och hitta alla delarna som hör till. Det blev lite som ett pussel med olika delar som inte verkar höra ihop men som tillslut blir en helhet som tycks fungera. Några centerbod skickades fram och tillbaka mellan båtarna tills det blev rätt.

Till slut så tror jag att jag äntligen fått det rätt, så jag styr ut från bryggan, och då lossnar rodret! Det blir otroligt svårt att navigera ut bland båtarna och bojarna, jag får använda en paddel som roder en stund innan jag kommit bort därifrån så att jag får utrymme att fästa rodret igen. Det lossnade kanske 10 gånger efter det medan jag seglade runt men sen fick jag in knixen.

Till sist rodde Micke ut och agerade startbåt och då bar det av! Bäst av tre, vi bytte båt mellan varje race för att det skulle bli så rättvist som möjligt eftersom båtarna verkade ha lite olika prestanda. De första två starterna velade jag omkring i starten och kom tvåa, men i det sista racet fixade jag starten och vann! (Saga, laser-seglaren hade dessutom lite problem vid starten den gången så jag fick lite försprång.)

Efter Ravioli till lunch åkte vi mot naturhamnen Håskö. Det blev en väldigt lugn och solig kryss och vi var framme omkring 19:30. Då började vi på middagen direkt och Hanna hade ett litet missöde med spisen och tenol-spriten och höll på att bränna ner skogen men annars fortlöpte kvällen utan några större problem. Dagen avslutades med skrivande inne i båten och stora mängder myggspray.

Godnatt!

Emelie

En kommentar »