Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 24

23 juli, 2014 – 16.59 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 24

BloggenploggenbaDagen började 8.00 och bara efter några minuter ringer Micke på telefonen och säger vi ses på Harstena om en och en halv timme. Detta hade vi inte väntat oss och fick snabbt skynda oss iväg mot målet.

Innan vi han ge oss iväg fick vi besök på båten av en av de fiskare som bodde Håskö. Han hade läst om Fingal i På kryss och var väldigt intresserad av båten och besviken att skrovet inte är i trä som de flesta tror. Detta möte slutade med att han bjöd oss på abborrfiléer som vi sedan åt till lunch.

Planen var att bara besöka Harstena och sedan fortsätta mot en annan hamn. Det gick inte som planerat, mestadels för att Harstena var en sådan trevlig platts och att vi gärna ville stanna. Här finns både brygga och el, färskvatten finns även att hämta i en pump i skogen. Detta var bra eftersom vi hade väldigt lite vatten kvar och behövde nytt. Det var även skönt att för första gången på länge få dricka kallvatten, speciellt eftersom det är stekhett ute.

Resten av dagen spenderades med att upptäcka Harstena mera. Vi badade från dess klippor, köpte en kladdkaka på Harstena bageri, såg vackra röda näckrosor och intervjuade en paddelreseguide från Ucpa som guidade franska ungdomar genom den svenska skärgården.

Ha en bra kväll, Saga