Jag förstår inte vad det är jag gör, varför är det alltid jag? Idag har jag fått tre nya små sår på mindre än 10 minuter. Det kanske inte låter som nån stor grej, men det ..." /> På Kryss med Fingal – Dag 26 | På Kryss På Kryss med Fingal – Dag 26 | På Kryss
Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 26

25 juli, 2014 – 23.20 2 kommentarer
DSC00749_lowres

DSC00749_lowresJag förstår inte vad det är jag gör, varför är det alltid jag?

Idag har jag fått tre nya små sår på mindre än 10 minuter. Det kanske inte låter som nån stor grej, men det är alltid jag som slår eller skär mig. Under denna resa på snart 4 veckor nu, har jag lyckats gå endast en dag utan att skada mig på något sätt. Det är ju aldrig några större skador, det är bara det att när man har tillräckligt många små sår överallt så blir det lite jobbigt. Dessutom har jag fått 8 myggbett, på min högra fot. Hur många jag har på resten av kroppen har jag inte orkat räkna. Jag får allergiska reaktioner mot de flesta insektsbett så jag har under de senaste stekheta dagarna drivits halvt till vansinne av kliande bett och svidande sår. Nog om detta nu.

Idag seglade vi ifrån gulliga Snedskär (Bråvikens SegelSällskap) med de väldoftande torrdassen till Nävekvarn. Vi har under resans gång jagats av algbeväxningen. Det verkar alltid som att vi ligger ungefär en dag före och sen när vi vaknar på morgonen är hela havet gult utanför. Så åker vi en bit och det blir lite bättre, o.s.v. Till exempel kunde vi igår bada i klart och fint vatten från klipporna på Snedskär, men i morse när vi skulle skrubba båtbotten var det gult och slemmigt överallt, inte ideala förhållanden. Här i Nävekvarn är det hittills algfritt, vi får väl se imorn.

Dagens äventyr: Vi såg vad vi trodde kunde vara en skogsbrand på en liten holme. Vi såg stalaktiter i taket i ett gammalt vattenfyllt valv. Vi seglade inte jättelångsamt för första gången på en vecka ungefär. Sist men inte minst har vi idag också värmt fryspizza i aluminiumfolie på en stekpanna till middag.

De varmaste av hälsningar ifrån Ostkusten!

Emelie

2 kommentarer »

 • Dogmas besättning skriver:

  Hej tjejer!
  Kul att läsa om era äventyr (ja mindre kul m sår såklart, men annars). Vi fortsätter hålla lite koll på er här på webben då och då. Det var kul att träffa er på Tärnö och Tjärö och vi kan ju inte riktigt släppa det här med stalking ;-)
  Vi håller lite lägre tempo än er dock, gottar oss i skrivande stund på Tromtö utanför Karlskrona.

  Må gott!

  //Malin & Douglas med smågastarna Tova & Oskar

 • Rolf Alm skriver:

  Hej på er.

  Trevligt att få se båten i verkligheten.

  Tyvärr missade jag er avfärd, hade varit kul att få se Fingal i

  fullt ställ.

  Ön ni var på heter Snedskär och tillhör Bråvikens Segel Sällskap.

  God seglats.