Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 27

26 juli, 2014 – 20.55 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 27

bloggenkobbenIdag har vi fått duscha, det här kanske inte låter som något speciellt men det var första gången på sex hela dagar. Vilket är ganska sjukt och äckligt men det är ju på sätt och vis en del av båtlivet.

Vilket med andra ord betyder att vi är väldigt glada att vi kunde skölja bort alla alger, solkrämen, myggmedlet, saltet man hade i håret och sedan så klart vanlig smuts.

När vi var rena var det dags för flaskorna som vi förvarar allt vatten i att bli rena. De har vi nämligen inte tvättat sedan vi köpte dem (tre och en halv vecka sedan) och även flaskorna blev väldigt äckliga, detta upptäckte vi genom att det började växa gröna saker i dem. Med andra ord så har vi försökt att fräscha till oss själva och vår omgivning.

När vi var fräscha och luktade gott bestämde vi oss att intervjua en fiskare som stod och sålde rökt fisk billigt i hamnen, han var verkligen jätte trevlig så vi bestämde oss för att köpa en fisk, de kostade när allt kommer omkring bara 30 kr. Detta gick däremot inte fiskhandlarna med på och vi fick den istället. Detta betydde lyx lunch och att krämen vi hade tänkt äta byttes ut mot rökt sik, mums.

Lunchen åt vi under seglatsen, som blev rak motvind. Detta stoppade däremot inte Hanna och Emelie att ta en tupplur var, vi är ju verkligen trötta nu. Seglingen tog oss 8h från Nävekvarn till Broken där vi nu befinner oss. Här värkar det mysigt och vi ska upptäcka mer i morgon.

Middagen blev fiskpinnar med ris, sallad och ketchup. Vilket är riktig barnmat och det är så det ska vara.

Ha en bra kväll, Saga