Herregud den har aldrig varit såhär tung, någonting måste ju sitta fast … Vi började morgonen med Micke-möte i en blöt sittbrunn. Eftersom vi helt avvikt ifrån vår planerade rutten och schema så var vi tvungna ..." /> På Kryss med Fingal – Dag 32 | På Kryss På Kryss med Fingal – Dag 32 | På Kryss
Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 32

31 juli, 2014 – 21.59 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 32
DSC01392_lowres

DSC01392_lowresHerregud den har aldrig varit såhär tung, någonting måste ju sitta fast …

Vi började morgonen med Micke-möte i en blöt sittbrunn. Eftersom vi helt avvikt ifrån vår planerade rutten och schema så var vi tvungna att leta upp ett bra ställe att gå till idag, morgondagens mål är Malma Kvarn, slutdestinationen. Vi bestämmer oss för att Jungfruskär verkar trevligt, även om det är lite långt dit, 30,1 distans. Micke berättar också att han bokat tid för båtbottentvätt åt Fingal kl. 11. Innan dess får vi besök av en reporter ifrån Nynäshamnsposten. Han var glad och trevlig. Sen gick vi på intervju-jakt och hittade många små solstrålar som ni får läsa om senare!

På väg mot Jungfruskär ska vi sätta storseglet och halvvägs uppe är det något som tar emot. Vi tittar upp i riggen men ser ingenting som skulle kunna vara i vägen. Det är väl bara väldigt mycket tryck i seglet, tänker vi. Det blåser en del och vi har inte gått upp i vind så det verkar troligt. Så jag börjar bräcka och Saga står och tar emot, jag bräcker och bräcker. Vi har fått upp ungefär 4 centimeter mer. Så jag fortsätter bräcka. Tjong! säger det helt plötsligt och jag känner hur trycket på fallet har släppt. Det lilla som var kvar att hissa var mycket lättare. Resten av seglingen fortsätter problemfri och vi uppnådde en maxfart i läns på 6,1 knop och en minimifart på 3.

Ca. 15 distans senare inser vi att vi inte kommer vara framme i Jungfruskär förrän klockan 11 på kvällen, vilket vi känner inte verkar jättekul. Vi bestämmer oss för att svänga in i naturhamnen Kolnäsviken på Ornö istället. Lite mer än halva avståndet vi hade planerat.

Nu ligger vi lugnt och stilla i den otroligt mysiga och välskyddade viken och jag skulle väldigt gärna vilja bada men jag kan inte hitta min handduk …

Godnatt, sov gott!

Emelie