Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 33

1 augusti, 2014 – 15.50 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 33

bloggensobbenVar tog tiden vägen? Det här är mitt sista blogginlägg och idag har vi seglat vår sista segling på Fingal, är det inte galet?

Alarmet ringde 8.00 och dagen började med ett morgondopp, för mig (Saga) och Hanna. Emelie satt i sovsäcken med kameran i högsta hugg, nu skulle det bli både bad bilder och filmer. När vi ändå var i vattnet passade vi även på att titta till kölen, eftersom vi lämnade in båten på båt botten tvätt igår. Tvätten hade funkat och hela botten på båten var slät och fin, det fanns inte ett spår kvar av havstulpaner.

Efter bad och frukost gav vi oss iväg på vår sista segling med Fingal någonsin. Därför satsade vi allt på en snabb och rolig segling och hissade alla segel och vet ni vad? Vi slog faktiskt rekord i fart, vi kom upp i hastigheten 6,6 knop, vilket är väldigt snabbt för Fingal. Micke passade även på att filma oss när vi seglade, vilket säkert kan bli en cool film.

När allt kommer omkring så är det inte varje dag man saxar med tre segel. De 14 distans som vi skulle avverka från Kolnäsviken på Ornö till Malmakvarn tog bara två och en halv timme. När vi var framme utanför Malmakvarn, ville Micke ha några snygga kryssfilmer också. Så vi fick slå runt och segla ganska länge, efter det att vi hade kommit fram. Detta var lite jobbigt eftersom att det blåste byar inåt åt två helt motsatta håll och sen var det lä i mitten. Lite förvirrande, men efter några slag och gippar fick vi åka in i hamnen och lägga fast.

Nu har vi just garnat klyvaren och vikt ihop focken för en sista gång.

Ha en bra dag, Saga