Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 4

3 juli, 2014 – 22.07 2 kommentarer

fingal14_3juliFemte dagen ombord har varit som en berg-och-dalbana. Bokstavligt talat.

Vågorna mellan Åhus och Hanö, som vi ligger på i natt, var helt galna. Vi gled fram och tillbaka i sittbrunnen tillsammans med lunchens köttbullar som till sist inte klarade rullningen och trillade ner på durken.

Dessutom har dagen rent händelsemässigt varit väldigt upp och ner och slutade med en vandring uppe i Hanös berg strax efter solnedgången.

Själva Åhus vistelsen var inte slut igår utan idag har vi blivit intervjuade av Kristianstadsbladet och dessutom varit på en föreläsning om historien kring Åhus stora stolthet, Absolut Vodka. Vi gick dit eftersom vi träffade mannen som byggt och främst målat en stor del av utställningen.

Efter morgonens händelser var det dags att ge oss av mot Hanö. Vi fick nästan rak medvind hela vägen vilket innebar att vi fick en fin slör hela vägen till Hanö. Efter fem timmar på det viset, med otaliga köttbullar i magen, så var det dags att bärga den redan revade storseglet i och med att vi snart var i hamn.

Jag styrde under det lila händelseförloppet och blev vid några tillfällen riktigt nervös. Att bärga ett segel är inte optimalt med höga vågor från sidan och en vind på 11 m/s. Till slut var det nere och beslaget och vi gled in i hamnen med en hel publik.

Kvällen har bestått av matlagning, promenad och navigationsgenomgång. Idag får vi sova till ljudet av vinande master, något av det bästa jag vet.

Godnatt från en väldigt glad tjej!

Hanna

2 kommentarer »

  • Mats Berggren skriver:

    låter härligt! Morgondagens prognos lovar sol o lite lugnare vindar hos er, kommer nog att bli en fin dag. Vad gjorde ni för fart när det blåste bra? Hur gick det att lägga till med så mycket vind? Räckte motorkraften till?

    Ha det gott!

  • Jörgen skriver:

    Skönt att läsa om er resa och att båten fortfarande flyter. Jörgen W