Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 7

6 juli, 2014 – 22.02 En kommentar

fingal14_6juli”Ska vi ta en promenad till fyren?”

När vi vaknade i morse så visste vi inte om vi skulle ta en vilodag eller åka vidare till Tjärö. Beslutet blir svårt när det är perfekt väder både för att segla och för att vara iland.

Efter att vi ätit frukost och smörjt in oss med en hel del solkräm så bestämde vi oss för att det, trots det stora beslutet vi var tvungna att ta, var dags att upptäcka Tärnö.

Som alltid när vi vill upptäcka ett ställe så börjar vi med att gå till fyren eftersom vi alltid stöter på roliga saker på vägen till fyrar. Därför besökte vi dessutom glasskiosken och tog varsin glass och badplatsen för att ta ett bad under vår färd till och från den gulliga fyren som såg ut som en tekanna.

Jag såg fyren från en annan vinkel nu på kvällen när jag tog en kajaktur runt ön. Det var väldigt skönt att paddla eftersom träning inte är det mest prioriterade här ombord trots att segling nuförtiden klassas som en extremsport.

Maten vi har lagat under dagen har varit experiment-mat. Till lunch åt vi pasta med köttfärssås på burk. Det smakade helt okej men vi kommer nog inte köpa det igen. Till middag åt vi ris med en böngryta nästan endast bestående av konservburks-innehåll. Kommentarerna vi har fått när vi har ätit bredvid de andra båt-besökarna har flera gånger varit ”Åh det där ser intressant ut” eller liknande.

Vi är alla lite rastlösa nu och det ska bli skönt att få segla iväg till Tjärö i morgon.

Godnatt från oss på Fingal!

Hanna

 

En kommentar »