Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 8

7 juli, 2014 – 22.22 En kommentar

DSC08623Jag borde egentligen skriva nu, men det är ju helt magiskt ljus, det får jag ju bara inte missa!

Micke har startat en fototävling. ”Fånga Tjärö med en bild.” Nu är det krig!

Idag har det varit väldigt soligt och varmt. Det var en väldigt skön omväxling. Vi kryssade ifrån Tärnö till Tjärö (de två namnen har alla blandat ihop minst en gång idag, vilket ibland kunde leda till lite smått pinsamma situationer). Det fläktade skönt hela vägen och även om båten är väldigt lovgirig och ibland driver ner snabbare än vad vi rör oss framåt så hade vi faktiskt en väldigt fin segling, det gick förvånansvärt bra. Det märks verkligen att vi har börjat lära oss hur just den här båten fungerar och att vi blivit mycket tryggare med både båten och varandra.

Tjärö som vi ligger på nu är ett slags blandning av gästhamn och naturhamn som jag faktiskt aldrig stött på förut. Den har det mesta man behöver för att bo bekvämt, men har ändå lugnet och närheten av naturen som man kan behöva för att komma undan från ett hektiskt stadsliv (om man nu lever ett sådant).

En term vi stöter på allt oftare här nere i Blekinge skärgård har fastnat hos mig. ”Att bara vara.” Det är precis så det känns på det här stället och det verkar som att alla som kommer hit känner så också. Det smittar av sig. Idag har vi badat från båten (och svingat oss som Tarzan i klyvarfallet!) och solat på däck, gått promenader, seglat och lärt oss om intervjuteknik. Trots all denna aktivitet känns det på något sätt som om vi bara lekt, latat oss och haft kul hela dagen. Det är väl så sommarn ska vara, eller?

Nu ska jag redigera bilder, jag ska vinna!

Ha det bra!

Emelie

En kommentar »