Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Bästa båtklapparna fixas i tid

28 november, 2017 – 06.27 Kommentarer inaktiverade för Bästa båtklapparna fixas i tid

Med nästan fyra veckor kvar till jul finns det fortfarande tid att lägga lite extra tanke bakom julklapparna. På Kryss tipsar om de där personliga båtklapparna som har en stor chans att bli de mest uppskattade paketen under hela granen.

På Kryss-redaktionen kommer varje vecka fram till jul att dela med sig av sina bästa julklappstips till svenska båtfolket. Först ut är de tre personliga båtklappar för dig som är ute i god tid. Kanske hittar du även något till din egen önskelista.

Namnbräda till båten eller sjöboden
Förr hade de flesta båtar namnskyltar t i trä. Och när båten såldes eller höggs upp sparade man skyltarna. Dessa är idag hett eftertraktade som pynt i sjöbodar och sommarstugor.  Men det finns fortfarande de som kan konsten att snida en fin skylt till en rimlig peng. Bohusbrädan i Lysekil och Skyltbiten i Västerås är exempel på duktiga hantverkare som gör handsnidade namnbrädor på beställning. Men vänta inte för länge. Leveranstiden ligger av förståeliga skäl på några veckor. Är du lite händig av dig kan du kanske försöka dig på att göra en själv. Ska skylten sitta på båten är materialkraven lite högre, men är det bara ett pynt till sjöboden du vill ge bort duger kanske en vacker drivvedsplanka med text av tjärat snöre eller allehanda strandfynd.

Foto: Spreadshirt.se

Foto: Spreadshirt.se

Besättningströjor och båtmuggar med eget tryck
T-shirts med roliga eller snygga tryck kan man aldrig få för många av. En av de webbutiker som har riktigt många seglingsrelaterade motiv att välja på är Spreadshirt.se. Där kan man också lägga till en personlig text och ladda upp eller designa ett eget motiv. Varför inte slå många flugor i en smäll i år och beställa varsin tröja med båtnamn och titel till alla i besättningen? Skulle inte en t-shirt kännas rätt så här i vintertider finns det många andra plagg och accessoarer att välja på. Kanske passar det bättre med nya mössor eller personliga termosmuggar, eller vad sägs om en rolig haklapp till lillgasten? Här finns något för alla åldrar. Men tänk på att grejerna trycks på beställning. Så här i juletider kan du behöva räkna med en leveranstid på närmare två veckor.

Foto: Linda Hammarberg

Foto: Linda Hammarberg

Fotobok med seglarminnen
Digitala foton på datorn i all ära, men inget slår ett riktigt fotoalbum eller en fotobok full av gemensamma minnen. Varför inte samla ihop de bästa bilderna från båtsemestern, långseglingen eller de finaste fotografierna på båten eller smågastarna? Visst, det kräver lite pill men blir garanterat en mycket uppskattad present. Googla fotobok, och du kommer upptäcka att det finns många bra fotobutiker på nätet som hjälper dig att förvandla dina bilder till fina julklappar. Önskefoto, Fuji Direkt och Photobox är några av dem. De flesta erbjuder även canvastavlor, fotokalendrar, mobilskal och andra personliga fotoprodukter som också gör sig fint under granen. Men glöm inte kolla leveranstiden innan du beställer. Den kan variera rejält, 3-20 dagar.

Fler julklappstips från redaktionen kommer nästa vecka. Fram tills dess får du gärna dela med dig av dina egna tips här på Pakryss.se. Kanske har du själv gett bort eller fått en så där lite extra omsorgsfull eller genomtänkt julklapp till båten? Skriv och berätta i kommentarsfältet nedan.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

,