Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nya prylar/båtar, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nya prylar/båtar   Nyheter

Fler segelbåtar på Öppet varv

20 april, 2017 – 11.34 Kommentarer inaktiverade för Fler segelbåtar på Öppet varv

Hallberg-Rassy växlar upp inför sensommarens flytande mässor. Årets Öppet varv i slutet av augusti bjuder på tre världspremiärer och fler utställda segelbåtar jämfört med förra året.

I november förra året meddelade branschföreningen Sweboat att den istället för den flytande båtmässan Öppna varv satsar på konkurrenten Marstrand Boat Show. Men Hallberg-Rassy, som är Sveriges största segelbåtstillverkare, meddelade samtidigt att satsningen på den traditionella höstmässan på Orust fortsätter med ambitionen att vara Skandinaviens största segelbåtsmässa. Mässan heter numera Öppet varv och hela arrangemanget äger rum vid Hallberg-Rassys varv i Ellös.
– Vi har fler utställda segelbåtar i år jämfört med förra året, säger Magnus Rassy, vd på Hallberg-Rassy.
– Båtar från sju länder kommer att visas upp och utöver premiärerna och de nya båtarna har vi även en särskild del av hamnen för begagnade premiumbåtar.

Öppet varv

Fram till och med förra året var branschföreningen Sweboat medarrangör av Öppna varv på Orust.

Öppet varv arrangeras i år för 24:e gången och tillsammans med andra utställare och kommunen satsar Orustvarven som vanligt på kringaktiviteter som föredrag och möjlighet för besökarna att komma ut på vattnet. Själva varvet håller också öppet hus för den som vill titta närmare på de pågående båtbyggena.
Nytt för i år är en satsning på servering även kvällstid med bland annat en karibisk bar mitt i hamnområdet och Magnus Rassy påminner gärna om de goda parkeringsmöjligheterna och att det finns flera andra restauranger i och runt Ellös för den som vill stanna på kvällarna.
– Vi har ett unikt varv och en unik miljö här ute som vi hoppas att besökarna ska få möjlighet att ta del av, utöver själva båtarna, konstaterar Magnus Rassy.
Öppet varv arrangeras fredagen den 25:e till och med söndagen den 27:e augusti.

LÄS MER: Öppet varv

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , , ,