John Vo, tidigare Head of Global Manufacturing hos Tesla, har bytt bana och satsar nu på att ta fram en ny helt eldriven båt, R30. Båten ska ha skrov i aluminium, ett batteripack på 221 kWh ..." /> Före detta Teslachef bakom ny elbåt | På Kryss Före detta Teslachef bakom ny elbåt | På Kryss
Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Före detta Teslachef bakom ny elbåt

16 januari, 2023 – 11.21 Ingen kommentar
Före detta Teslachef bakom ny elbåt

John Vo, tidigare Head of Global Manufacturing hos Tesla, har bytt bana och satsar nu på att ta fram en ny helt eldriven båt, R30.

Båten ska ha skrov i aluminium, ett batteripack på 221 kWh och dubbla elmotorer på sammanlagt 800 hästar. Taket har solpaneler som kan fällas ut och som ska ge upp till 2,7 kW extra kraft.

– För att verkligen påverka miljön går det inte att bygga elbåtar i dussintal. Det måste vara i tusental, säger John Vo i en intervju med electrive.com.

För att lyckas med det vill han utnyttja tillverkningsteknologier från fordonsområdet genom att till exempel byta ut fiber till förmån för aluminium. Han vill också använda ett strukturellt integrerat batteri som en del av båtens ram, en idé som först sågs på Tesla, där han arbetade från 2011 till 2017.

Målet är att ställa ut en prototyp av båten på CES-mässan i Las Vegas 2023. Om allt går som det ska är tanken att de första leveranserna till kund ska ske under andra kvartalet 2024. Priset för R30 börjar på 300 000 dollar.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar