Kryssarklubbsmedlemmarna Sofie och Christopher vill få fler tjejer att upptäcka båtlivet. Inför sin långsegling gjorde de ett inlägg i det kvinnliga nätverket Heja Livet och sökte besättning längs vägen. Sofie Johansson och Christopher Persson visste redan ..." /> Fram för fler tjejer till sjöss | På Kryss Fram för fler tjejer till sjöss | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Fram för fler tjejer till sjöss

8 februari, 2021 – 17.46 Kommentarer inaktiverade för Fram för fler tjejer till sjöss
På Kryss notis vecka 6

Kryssarklubbsmedlemmarna Sofie och Christopher vill få fler tjejer att upptäcka båtlivet. Inför sin långsegling gjorde de ett inlägg i det kvinnliga nätverket Heja Livet och sökte besättning längs vägen.

Sofie Johansson och Christopher Persson visste redan innan de startade sin långsegling att de ville ta med gastar längs vägen och gärna kvinnliga sådana. Innan de kastade loss från Viken i slutet av augusti gjorde de ett inlägg i Facebookgruppen Heja Livet med över 120 000 medlemmar.

Det gav resultat. Det har mer eller mindre bara varit tjejer i åldrarna 22–38 år som har mönstrat på. När de lämnade Sverige hade en av tjejerna ombord aldrig satt sin fot på en segelbåt innan.

– Det slutade med att hon följde med ända till Portugal och blev förälskad i seglingslivet, säger Sofie. Det är viktigare att man har härlig personlighet än att man kan segla för det kan vem som helst lära sig.

Tanken är att de ska segla runt i ett år och att ha med sig nya besättningsmedlemmar ombord har varit en stor del av upplevelsen. Hittills har det hunnit bli tio gastar. I maj är tanken att de ska ta sig hem till Sverige igen via Bahamas, Azorerna och Portugal. Kanske seglar de via Medelhavet och kanalerna eller längs den engelska kanalkusten och Kielkanalen tillbaka.

– Det är det fina med segling, att man inte behöver bestämma allt så precist. Det här ska vara ett äventyr!

Läs hela artikeln i På Kryss nr 1-21.