Hem » Nyheter

Nyheter

Garmin Bluechart Mobile

5 juni, 2016 – 11.00 Kommentarer inaktiverade för Garmin Bluechart Mobile

Appen har haft problem med att uppdatera och visa viktig information i sjökortsbilden. I ett tidigare test (länk: http://pakryss.se/varning-bluechart-mobile/) kunde konstaterades att appen inte varit uppdaterad på över ett år men ändå debiterades för uppdateringar som inte genomförts. Fortfarande (v2016.0), saknas uppdateringar åtminstone efter augusti/september 2015.

garmin_1Allvarligt är att i princip alla broar och kraftledningar fortfarande bara är tunna streck och det anges inte vilken den fria höjden är — inte okej och den varning jag utfärdade för Garmins app för två år sedan får stå kvar! Sjökorten uppdaterar långsamt och långa stunder får jag ett svart sjökort där alla landkonturer är borta, medan sjömärken och namn syns. Möjligen beror detta på en bugg i den testade uppdateringen (v2016.0).

Fördelen är att sjökorten är tydliga, det finns gott om funktioner (dock ej nattvisning) men vädervisning, inklusive väderradar, är en av de mest utvecklade men vilken källan är anges inte.

Själva appen är gratis och sjökort för norra Europa (Ryssland till Holland och halva Belgien inklusive Danmark och hela Donau och Volga ner till Svarta Havet) kostar 1295 kr.

+ Tydliga kontrastrika sjökort
+ Hydrographica ingår
+ Bra pris
+ Väderprognoser ingår (leverantör oklar)
– Broar och kraftledningar dåligt visade och saknar fri höjd!
– Oklar prissättning