Trots den rådande pandemin behåller Göta Kanal sin dragningskraft. Antalet fritidsbåtar i kanalen ligger på samma nivå som förra året. Andelen svenska båtar har ökat med 20–25 procent i sommar berättar Roger Altsäter, vd för Göta ..." /> Göta Kanal lika poppis som vanligt | På Kryss Göta Kanal lika poppis som vanligt | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Göta Kanal lika poppis som vanligt

18 augusti, 2020 – 10.21 2 kommentarer
Göta Kanal lika poppis som vanligt

Trots den rådande pandemin behåller Göta Kanal sin dragningskraft. Antalet fritidsbåtar i kanalen ligger på samma nivå som förra året.

Andelen svenska båtar har ökat med 20–25 procent i sommar berättar Roger Altsäter, vd för Göta Kanal, för P4 Skaraborg. Däremot har andelen internationella båtar minskat med 80 procent. Säsongen har överlag varit bra och även antalet vandrande eller cyklande besökare ökade med 50 procent.

2 kommentarer »

  • Bertil Berndtsson skriver:

    Detta låter väldigt konstigt vi startade 1 aug och var igenom 11 aug och vi mötte väldigt lite båtar och hade inga köer till slussarna. Enda problemet vi hade var vatten pesten som var som att gå igenom en sjögräsmatta (2 kn på full maskin). Detta startade i Motala men blev bättre desto längre vi kom.

  • Uwe Müller skriver:

    Det låter konstigt jag gick Göta kanal under juli månad och kan räkna på en hand hur många båtar vi mötte. Förutom två slussar sussade vi alltid ensam