Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Götheborg tog sommaren till Oslo

7 juni, 2015 – 16.54 Kommentarer inaktiverade för Götheborg tog sommaren till Oslo

Ostindiefararen Götheborg inledde sommarens expedition med två elddop för besättningen. Sista dygnet på Oslofjorden blåste det till rejält och i Oslo representerade man Sverige på själva nationaldagen.

Ostindiefararen Götheborg– Att äntligen komma iväg, äntligen sätta segel, är höjdpunkten hittills! sammanfattar båtsmannen och Götheborgveteranen Marie Louise Samuelsson årets första resa efter ankomsten till Tjuvholmen i Oslo.
Premiärturen norrut gick i stort sett raka vägen från Göteborg till Oslo förutom en liten avstickare västerut, till strax söder om Larvik, innan infarten till Oslofjorden.
Några timmar efter ankomstsalutens åtta kanonskott sprack himlen upp och seglinsgssommaren var officiellt invigd även i Oslo.
Efter Norge väntar fler stopp i Sverige, bland annat i Vänern för första gången någonsin för ostindiefararreplikan, innan European Tour 2015 fortsätter i augusti till Tyskland och Nederländerna. Sista hamnstoppet planeras i början av september i Storbritannien och hemkomsten till Göteborg planeras lagom till de första höststormarna i mitten av september.
Jungman på råStora delar av världen kommer att vara representerad i besättningen under sommaren och officiellt kommandospråk ombord är engelska.

Det finns fortfarande chans att segla med som jungman. Se SOIC:s sajt.

 

 

Riggen smyckad i gult och blått

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Götheborg vid Tjuvholmen, Oslo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text och bild: Miles Anderson
redaktion@pakryss.se

 

,