Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Gotland runt start inne i city

1 juli 2012 – 13:21 Kommentarer inaktiverade för Gotland runt start inne i city

Klassiska "Pasha"

Dagen innan start hade den datorgjorda prognosen sagt kuling 15 m/s när lagom till första starten till Gotland Runt, eller Ångpannerejset som det kallas. I själva verket blev det en mycket lyckad start med jämna vindar och applåderande människor på kajerna.

Under lördagen och söndagen startade närmare 300 båtar från strömmen inne i Stockholm. Bäst utsikten hade man från Mariaberget eller ytterst på Kastellholmen. På lördagen, som bjöd på ganska gråmulet och trist väder, hade de startande båtarna en lätt slör ut mot Sandhamn genom hela skärgården.

Söndagen bjöd på soligt stålande väder, men med en krysstart med mycket lynniga vindar som strömmade ner från bergen på söder. Från 2-3 m/s upp mot 7-8 i vissa byar blev det en hel del tjuvstarter och att ryktet spred sig till senare startgrupper att bästa startposition var uppe vid Stadsgårdskajen på Söder.

Oavsett vad man tycker om seglingstävlingar, så gör det båtliv synligt. Det var ett klokt drag att blåsa lite liv i gamla Gotland Runt genom att lägga starten där många kunde se den.

Trevligast att se var sista startgruppen på söndagen som innehöll de klassiska träbåtarna.