Hem » Långfärd, Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Gratitude bärgade bucklan till Göteborg!

15 augusti, 2019 – 10.23 Kommentarer inaktiverade för Gratitude bärgade bucklan till Göteborg!

På fredagen återvände Seglarskolans Gratitude till hemmahamnen på Nya Varvet. Besättningen vann totalt i Tall Ships Races och med ombord var den klassiska regattans största buckla.

Gratitude är en av SXK Seglarskolans tre ketcher. I år deltog Gratitude med sin unga besättning i Tall Ships Races som bestod av tre etapper: race från Aalborg till Fredrikstad, eskader från Fredrikstad till Bergen och sedan en tävlingsetapp till Aarhus.

Gratitude vann totalt i racen och även pris för yngsta besättning, med en genomsnittsålder på 18,2 år.
Befälhavare på första delsträckan var Karolina Malmek och på andra Robin Eliasson.
På fredagen återvände Gratitude till sin hemmahamn Nya Varvet i Göteborg och togs emot med en välkomstceremoni på Nya Varvet under förmiddagen.
För den som vill segla med på Gratitude redan i år finns möjlighet på en familjesegling helgen 6–9 september. Nästa sommar är Gratitude en av skolfartygen med kurser för alla åldrar ombord.
Ketchen Gratitude

Ketchen Gratitude är en SXK Seglarskolans tre skolsegelfartyg. Bild: Wilhelm Stokstad

Tall Ships Races

The Tall Ships Races är en internationell havskappsegling som har arrangerats sedan 1956. Över 60 fartyg deltog i årets upplaga. Bild: Olle Wranne

Gratia

Även Seglarskolans Gratia anlände till Nya varvet på fredagen. Bild: Olle Wranne

Seglarskolan

Skeppare Karolina Malmek med besättningen som även vann pris för yngsta medelålder. Seglarskolans ordförande Jerker Paulusson längst till vänster i bild. Bild: Olle Wranne

 

 

, , , ,