Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Hållbara Hav medverkar under World Water Week i Stockholm

22 augusti, 2015 – 08.32 Kommentarer inaktiverade för Hållbara Hav medverkar under World Water Week i Stockholm

HHWWWUnder World Water Week samlas experter från länder i hela världen för att fokusera på globala vattenfrågor. I år är det jubileumsår för både World Water Week och Stockholm Water Prize. Initiativet Hållbara Hav medverkar med miljöutställningen ”Etta med kök” som visar vad vi alla kan göra i våra hem för att hjälpa till så att vi minskar belastningen på havet.

Tema för året är ”vatten för utveckling”. Evenemanget pågår mellan den 23-28 augusti på Norra Latin och arrangeras av Stockholm International Water Institute (SIWI). I Hållbara Havs miljöutställning möter du även Östersjöambassadörer från Hållbara Havs partner, Länsförsäkringar Stockholm.

Miljöutställningen ”Etta med kök” är utformad för att representera en lägenhet och visar hur den vardagliga användningen av kemikalier, plast och läkemedel i våra hem påverkar oss själva och haven. Här finner du information om hur du undviker skadliga produkter samt tips om vad vi alla kan göra för att förhindra att dessa hamnar i havet. Utställningen invigdes i Almedalen 2014 av dåvarande miljöminister Lena Ek, och visas under två år i Sverige, varefter temat ändras.

Hållbara Hav besöker årligen Sveriges kustnära kommuner med miljöutställningen samt fartyget Tre Kronor af Stockholm vilken både är symbol för Initiativet Hållbara Hav och samtidigt används som forskningsfartyg under resan. På uppdrag av Stockholms universitet tar Tre Kronor vattenprover på utvalda ställen runt hela Östersjön.

Hållbara Havs miljöutställning är placerad på Norra Latins skolgård.

World Water Week 
Under veckan samlas experter, praktiker, beslutsfattare, affärs innovatörer och unga yrkesverksamma från olika sektorer och länder för att nätverka, utbyta idéer, främja nytänkande och utveckla lösningar för att lösa de mest akuta vattenrelaterade utmaningarna. 2014 samlades över 3000 personer och 270 organisationer från 143 länder deltog. Programmet för World Water Week hittar du här.

redaktion@pakryss.se

, ,