Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Hållbara Hav och briggen Tre Kronor seglar norrut

7 september, 2015 – 08.30 Kommentarer inaktiverade för Hållbara Hav och briggen Tre Kronor seglar norrut
TreKronor

Bild: Anton Stenros

Initiativet Hållbara Hav och briggen Tre Kronor af Stockholm besöker Örnsköldsvik 10-12:e, Härnösand 13-16:e och Sundsvall 16-18:e september. Under besöken sätts fokus på Östersjöns situation. Miljöutställningen ”Etta med kök” visas för skolklasser och allmänhet. Under ”Öppet skepp” finns möjlighet att gå ombord på Tre Kronor af Stockholm och det kommer även att erbjudas seglingar.

Miljöutställningen ”Etta med kök” handlar om kemikalier, läkemedel och plaster i vår hemmiljö och visas på kajen i anslutning till fartyget. Mycket av det vi använder oss av hemma hamnar så småningom i våra vattendrag och slutligen i Östersjön. Öppna skåp och lådor och finn tips om vad vi kan göra för Östersjöns bästa. Utställningen invigdes i Almedalen 2014 av miljöminister Lena Ek.

Utställningen kommer att visas för skolklasser på förmiddagarna och för allmänheten i samband med Öppet Skepp. Under Öppet skepp går det bra att komma ombord och se hur Tre Kronor ser ut från insidan. Du får en rundvandring på fartyget och besättningen berättar om seglingarna och arbetet för ett rent och friskt Östersjön

Du kan också uppleva hur det är att segla ett segelfartyg precis som för hundrafemtio år sedan. Vid samtliga hamnbesök erbjuda möjlighet att segla med på någon av de fyra timmar långa lunch- och kvällskryssningarna som genomförs, samt två längre seglingar mellan Härnösand och Sundsvall eller Sundsvall och Mariehamn.

redaktion@pakryss.se

, , ,