Hem » Långfärd, Nya prylar/båtar, Nyheter

Långfärd   Nya prylar/båtar   Nyheter

Hallberg-Rassys nya 34-fotare på Öppet varv

23 maj, 2017 – 10.27 En kommentar

Hallberg-Rassys nya 34-fotare har världspremiär på varvets egen båtmässa Öppet varv i augusti. Båten blir Ellösvarvets första med möjlighet för dubbla rattar.

Hallberg-Rassy beskriver sitt senaste tillskott som en enkel, snabb och bekväm seglare. Linjerna känns igen från varvets tidigare klassiker, men har också mycket gemensamt med förra årets 44-fotare som tillförde upprest stäv, dubbla roder och runda former i förskeppets skrov. Det integrerade bogsprötet från 44 finns också på 340.

Det största svenska segelbåtsvarvet har en stark tradition av långfärd vilken fortsätter i 340. Standard för styrningen är rorkult, men för första gången finns möjlligheten till dubbla rattar på en H-R. Sittbrunnslängden är 2,83 meter, drygt 4 decimeter längre än på föregångaren 342.

Däckets linjer hålls rena bland annat genom att förseglet har underdäcksrulle, fallen till sittbrunnen är dolda och ventilerna på däck är flushmonterade. Det är också förberett för elektrisk ankarvinsch under däck.

Skrovpluggen till den helt nya Hallberg-Rassy 340, ritad av Germán Frers.

Skrovpluggen till den helt nya Hallberg-Rassy 340, ritad av Germán Frers.

Akterspegeln är helt stängd i standardutförande, men det går att beställa en utfällbar badplattform.

Vattenlinjen är strax över 10 meter, en meter längre än på föregångaren 342.

En förklaring till Hallberg-Rassys framgångar med de första modellerna på 1970-talet var interiören som tog hänsyn till familjeliv ombord. Exempelvis med avskild toalett och rejäla utrymmen för att laga mat. Traditionen fortsätter i 340. Pentryt är ur vägen för passerande från salongen till akterkabinen. Det finns djupa dubbla diskhoar och en stor kyl. Arbetsytorna är i kompositsten.

Största avskilda kabin är förpiken med 2,04 meterskojer, två byråer och två garderober.

Priset för 340 ska enligt Hallberg-Rassy vara detsamma som för föregångaren 342.

Världspremiären sker på flytande båtmässan Öppet varv i Ellös i augusti.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,

En kommentar »