Hem » Nyheter

Nyheter

Häng med på Allt för sjön

16 mars, 2020 – 13.38 Kommentarer inaktiverade för Häng med på Allt för sjön

Även om Allt för sjön fick stänga i förtid på grund av corona hann Svenska Kryssarklubben göra ett besök. Här visar vi upp ett smakprov av det som visades på årets mässa.

Det finns mycket för båtentusiasten att se på årets upplaga av Allt för sjön. Allt från entrétorgets utställning av elbåtar och eldrivna motorer där svenska Candela Seven med sin speciella bärplansteknik fångade ögat till de senaste nyheterna för segelfantasten – Hallberg-Rassy 40C, Linjett 34, Arcona 380, Shogun 50, Dufour 360 GL, Sun Odyssey och X4.0 (vinnare av European Yacht of the Year 2020).

Det var också premiär för många nya motorbåtar som till exempel Nimbus T8, Windy 37 Shamal och Brabus Shadow 500 Cabin. Ryska båttillverkare visade upp ett 40-tal fritidsbåtar från nio olika tillverkare, de flesta tillverkade i aluminium eller kompositmaterial.

Classic Boat Show hade i år temat “Fritidsbåtslivet från 20-talet till 70-talet” och här gick det bland annat att se CG Pettersson-klassiker, segelbåtar, en ångbåt och plastklassiker från 60- och 70-talet.