Båtsäsongen fick en rivstart i hela landet under helgen och på måndagen slogs värmerekord för året med 27,4 grader i Uppsala. Värmen håller i sig i södra Sverige men en kallfront rör sig nu söderut ..." /> Högsommarvärmen drar bort i helgen | På Kryss Högsommarvärmen drar bort i helgen | På Kryss
Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Högsommarvärmen drar bort i helgen

10 maj, 2016 – 13.26 Kommentarer inaktiverade för Högsommarvärmen drar bort i helgen
smhi

Båtsäsongen fick en rivstart i hela landet under helgen och på måndagen slogs värmerekord för året med 27,4 grader i Uppsala. Värmen håller i sig i södra Sverige men en kallfront rör sig nu söderut över Norrland.

Kallfronten beräknas nå Svealand under kvällen då den också har försvagats, enligt SMHI. I den för säsongen ovanligt varma luften framför fronten kan åsk- och regnskurar förekomma.

På onsdagen har den kallare luften nått Götaland och de riktigt varma sommartemperaturerna runt 25 grader kan man bara njuta av i södra Sverige. Det mulnar på i norra Sverige men mest klart väder och uppehåll förutom åskskurar som kan förekomma.

På torsdagen är temperaturerna fortfarande ovanligt höga och Götaland, Svealand och sydöstra Norrland får soligt väder och omkring 20 grader. Övriga Norrland kan få först växlande molnighet och regnskurar, men senare under dagen kan det bli snö i fjällen när ett nederbördsområde rör sig in i landet.

Ängskär

Under Kristi Himmelfärdshelgen drog båtsäsongen igång med sommartemperaturer över hela Sverige. I Ängskär, Norduppland, var det sjösättningshelg för bland andra Jonas Wärnsberg och Lars Karlsson.

Hur det blir i helgen är än så länge väldigt osäkert. Men SMHI konstaterar att ett lågtryck med regn närmar sig söderifrån över Östersjön och kan ta sig in över både Gotland, Öland och fastlandet. Högsommarvärmen drar sannolikt bort för ett tag framöver.

LÄNK: SMHI:s kustväderprognos

, ,