Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Högt tryck i svenska gästhamnar

22 juli, 2016 – 07.29 Kommentarer inaktiverade för Högt tryck i svenska gästhamnar

HasselönsGästhamnDen varma försommaren har spelat en stor roll för det ökade tryck som råder i flera gästhamnar runt om i landet. Många har fått i sina båtar i vattnet tidigt och på flera håll ser hamnarna en ökning av bokningar med upp till 50 procent jämfört med förra sommaren.

Enligt Riksföreningen Gästhamnar Sverige har sommaren börjat bra. Fem gästhamnar längs Höga Kusten går mot ett rekordår och i Kalmar har man haft både ett högre och mer konstant tryck hittills i juli, enligt Göteborgs-Posten.

Förra året var ett dåligt år för många gästhamnar och flera hoppas på att återhämta sig i år. Men exakt hur bra det kommer går att säga först om tre-fyra veckor, efter de vanligaste semesterveckorna.

Fredrik Barthold är styrelseledamot i Riksföreningen Gästhamnar Sverige och dessutom hamnansvarig för Smögenbryggans gästhamn, och han säger till Sveriges Radio att han ser en markant ökning av bokningar.

– Vi har pratat med våra kollegor runt på västkusten och även på östkusten och faktum är att det ser väldigt bra ut. Vi är upp med 50 procent fram till sista juni (jämfört med förra året), och det ser ut att fortsätta även in i juli.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , ,