Nu river förvaltningsrätten upp beslutet om kraftigt höjda hyror för hundratalet båtklubbar i Stockholm. Domen grundas på att Stockholms stad försökt sig på ”olaglig beskattning”. Många båtägare drar en lättnadens suck efter förvaltningsrättens beslut. Beslutet att ..." /> Höjda båthyror stoppas | På Kryss Höjda båthyror stoppas | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Höjda båthyror stoppas

7 april, 2020 – 11.16 Kommentarer inaktiverade för Höjda båthyror stoppas
Höjda båthyror stoppas

Nu river förvaltningsrätten upp beslutet om kraftigt höjda hyror för hundratalet båtklubbar i Stockholm. Domen grundas på att Stockholms stad försökt sig på ”olaglig beskattning”.

Många båtägare drar en lättnadens suck efter förvaltningsrättens beslut. Beslutet att höja hyrorna med upp till det dubbla togs förra året vilket fick två båtägare att härskna till, skriver Svenska Dagbladet. De överklagade beslutet bland annat med motiveringen att stadens nya modell för att ta ut avgifter av fritidsbåtklubbarna strider mot den kommunala självkostnadsprincipen. 

Enligt regeringsformen har Stockholms kommun endast rätt att besluta om kommunalskatten och trängselskatten. Förvaltningsrättens dom ser därför stadens handlande som ”olaglig beskattning”. Idrottsförvaltningen i Stockholm har ännu inte bestämt om de kommer att överklaga eller inte.