Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Insändare: Grabbräcken i rufftaket

25 februari, 2012 – 21.40 Kommentarer inaktiverade för Insändare: Grabbräcken i rufftaket

I det senaste numret av På Kryss avslutar Milo Dahlmann sin artikel om säkerhet ombord med detta: ”En detalj som kan betyda mycket är många grabbräcken, både på däck och INNE. Det är förvånande hur dessa lyser med sin frånvaro i många nya båtar.”

Jag var med som gast under två tuffa Skaw Race under 1960-talet, -63 och -66. Sedan dess är grabbräcken i rufftaket ett måste för mig, både i Mistralen (1977-2000) och Forgus 37:an (2000-…). Nu tänker jag ta mig en tur runt på de kommande båtutställningarna och kolla hur man från båttillverkarna tar vara på denna säkerhetsaspekt, särskilt i båtar med en bredd upp mot 4,50 och där man kan kastas ordentligt i sidled vid vistelse under däck och med hård eller överraskande sjögång. Kanske något för SXK och dess olika kommittéer att följa upp?

Torsten